VCA VOL

 

De VCA VOL cursus is bedoeld voor leidinggevenden en ZZP'ers die werken in een risicovolle omgeving. VCA VOL staat voor Veiligheid, Gezondheid en Milieu Checklist Aannemers voor Operationeel Leidinggevenden.

 

Tijdens de VCA VOL cursus worden onderwerpen behandeld zoals de Arbowetgeving, het herkennen en beheersen van risico's op de werkvloer, het uitvoeren van toolbox meetings en het geven van instructies aan medewerkers. Ook wordt er dieper ingegaan op onderwerpen die al behandeld zijn tijdens de VCA Basis cursus.

Na afloop van de VCA VOL cursus ben je in staat om op een verantwoorde en veilige manier leiding te geven aan medewerkers die werken in een risicovolle omgeving. Je leert hoe je medewerkers kunt stimuleren om veilig te werken en hoe je hen kunt aanspreken op onveilig gedrag.

 

Net als bij de VCA Basis cursus duurt de VCA VOL cursus meestal één dag en wordt afgesloten met een examen. Bij het succesvol afronden van het examen ontvang je het VCA VOL certificaat, dat ook tien jaar geldig is.

VCA

VCA Basis

 

De VCA Basis cursus is bedoeld voor medewerkers die werkzaam zijn in een risicovolle omgeving en hun kennis over veiligheid willen vergroten. VCA staat voor Veiligheid, Gezondheid en Milieu Checklist Aannemers.

 

Tijdens de VCA Basis cursus leer je onder andere over de risico's op de werkvloer en hoe je deze kunt vermijden. Ook komen onderwerpen als persoonlijke beschermingsmiddelen, gevaarlijke stoffen en brandpreventie aan bod. Na afloop van de cursus ben je in staat om veilig en verantwoord te werken in een risicovolle omgeving.

 

De cursus duurt meestal één dag en wordt afgesloten met een examen. Als je het examen succesvol aflegt, ontvang je het VCA Basis certificaat. Dit certificaat is in veel sectoren verplicht gesteld en is tien jaar geldig.

Wilt u meer informatie over een cursus of? Neem dan contact met ons op via het contactformulier of via email en dan kunnen we u verder helpen.