STOP DE BLOEDING

Stop de Bloeding - Red een Leven (SdBReL)

 

De "Stop de Bloeding- Red een Leven" cursus is een training die gericht is op het aanleren van levensreddende vaardigheden bij ernstige bloedingen, zoals die kunnen optreden bij ongelukken of andere noodsituaties. De cursus is bedoeld voor medische professionals, EHBO-ers, beveiligingspersoneel en iedereen die in noodsituaties terecht kan komen en eerste hulp kan verlenen.

 

Tijdens de cursus Stop de Bloeding leer je de volgende vaardigheden:

 

  • Identificeren van levensbedreigende bloedingen: U leert hoe je snel ernstige bloedingen kunt herkennen en hoe je de ernst van de bloedingssituatie moet beoordelen.
  • Gebruik van tourniquets: U leert hoe je een tourniquet - ook wel bloedstoppende band genoemd - moet aanleggen. Dit is een strakke band die je rond de arm of het been plaatst om de bloedstroom te stoppen.
  • Gebruik van hemostatische gaas: U leert hoe je een gaasje kunt aanbrengen dat is geïmpregneerd met medicijnen om bloedingen te stoppen.
  • Aanbrengen van drukverbanden: U leert hoe je drukverbanden en wonddrukverbanden kunt aanbrengen om het bloeden tijdelijk te stoppen of te verminderen.
  • De beste manier om de patiënt te verplaatsen: U leert hoe je een patiënt veilig en effectief kunt verplaatsen zodat de bloedstroom niet wordt verstoord.
  • Algemene veiligheidsmaatregelen: U leert de belangrijkste veiligheidsprocedures en voorzorgsmaatregelen wanneer je te maken hebt met bloedingen om ervoor te zorgen dat je zowel de patiënt als jezelf veilig houdt.

 

Na het voltooien van de cursus beschik je over de benodigde vaardigheden om ernstige bloedingen snel en effectief te behandelen en levens te redden in noodsituaties.

 

De "Stop de Bloeding" cursus wordt gegeven door een gecertificeerde instructeur en bestaat uit een combinatie van theoretische instructies en praktische oefeningen. Door het volgen van deze cursus, worden medische professionals en EHBO-ers uitgerust met de nodige vaardigheden om snel en effectief te handelen in geval van een noodgeval met ernstige bloedingen.

 

 

Informatie

 

De cursus wordt via de richtlijnen van het VUamc verzorg en gecertificeerd.

 

Dus sluit u de cusus competent af dan krijg u een erkend certificaat dat twee jaar geldig is.

 

Wilt u meer informatie over een cursus of workshop? Neem dan contact met ons op via het contactformulier of via email en dan kunnen we u verder helpen.