Reanimatie + AED bij volwassenen

(BLS)

 

Het volgen van een reanimatiecursus voor volwassenen is belangrijk omdat het u in staat stelt om te reageren op een noodgeval waarbij een persoon niet meer ademt en geen hartslag heeft. Als u op de juiste manier reageert, kunt u levens redden.

 

Er zijn verschillende redenen waarom het volgen van een reanimatiecursus voor volwassenen belangrijk is:

 

  1. Snelle reactie: Bij een noodgeval telt elke seconde. Door een reanimatiecursus te volgen, leert u hoe u snel kunt reageren op een noodsituatie en hoe u de juiste stappen kunt nemen om een persoon te reanimeren.
  2. Effectieve reanimatie: Het uitvoeren van reanimatie op de juiste manier kan het verschil betekenen tussen leven en dood. Tijdens een reanimatiecursus leert u hoe u de borstcompressies en beademingen correct kunt uitvoeren om de bloedstroom naar de vitale organen van het lichaam te herstellen.
  3. Zelfverzekerdheid: Door een reanimatiecursus te volgen, kunt u meer zelfvertrouwen krijgen om te handelen tijdens een noodgeval. U leert hoe u de juiste beslissingen kunt nemen en hoe u kalm kunt blijven onder druk.
  4. Kennis van AED's: Tijdens een reanimatiecursus leert u ook hoe u een Automatische Externe Defibrillator (AED) moet gebruiken. Een AED kan een persoon met een hartstilstand defibrilleren en kan bijdragen aan het herstellen van de normale hartslag.

 

Kortom, het volgen van een reanimatiecursus voor volwassenen kan van onschatbare waarde zijn in een noodsituatie en kan het verschil betekenen tussen leven en dood.

Reanimatie

Reanimatie + AED bij baby's en kinderen

(PBLS)

 

Het volgen van een reanimatiecursus bij baby's en kinderen is belangrijk omdat de stappen die worden genomen bij het reanimeren van een baby of kind enigszins verschillen van die bij volwassenen. Bij kinderen is het belangrijk om voorzichtiger te zijn met de borstcompressies en de beademingen vanwege hun kleinere formaat en gevoeligheid. Bovendien kunnen de oorzaken van ademhalings- en hartproblemen bij baby's en kinderen verschillen van die bij volwassenen.

 

Daarnaast is het belangrijk om te weten hoe u een AED (Automatische Externe Defibrillator) moet gebruiken bij baby's en kinderen, omdat de elektroden en pads van een AED bij baby's en kinderen op een andere manier moeten worden geplaatst dan bij volwassenen.

 

Een reanimatiecursus bij baby's en kinderen zal u voorzien van de nodige kennis en vaardigheden om snel en effectief te kunnen handelen tijdens een noodsituatie met een baby of kind. Het zal u ook meer zelfvertrouwen geven om te handelen tijdens een noodsituatie en kan helpen om levens te redden.

Informatie

 

De cursussen worden via de richtlijnen van de Nederlandse Reanimatie Raad (NRR) verzorgd en gecertificeerd.

 

Dus sluit u de cusus competent af, dan krijgt u een Europees erkend certificaat die twee jaar geldig is.

 

Wilt u meer informatie over een cursus of workshop? Neem dan contact met ons op via het contactformulier of via email en dan kunnen we u verder helpen. 

Feiten en cijfers over reanimeren

300

Nederlanders per week dat een circulatiestilstand krijgt buiten het ziekenhuis

10

Minuten waarbinnen mensen overlijden bij een hartstilstand zonder reanimatie

6

Minuten, daarbinnen wil je starten met hartmassage en een AED hebben. want dat verhoogd de overlevingskansen